De voordelen van infrarood verwarming

Het is geen geheim dat er tegenwoordig meerdere mogelijkheden bestaan om je huis te verwarmen. Eén van deze mogelijkheden is de zogeheten infrarood verwarming. Bij dit verwarmingssysteem worden verwarmingselementen aan de muur of het plafond opgehangen, waarna de muur of het plafond zeer efficiënt verwarmd wordt. Hierdoor verkrijg je in huis een heerlijke temperatuur, terwijl het systeem onwijs energie-efficiënt werkt.

Heb je interesse in infraroodverwarming? Hieronder kan je meer informatie over de belangrijkste voordelen van dit innovatieve verwarmingssysteem vinden.

Makkelijke installatie

Eén van de absolute voordelen is dat dit verwarmingssysteem makkelijk te installeren is. Er hoeven geen muren opengebroken te worden of langdurige installaties uitgevoerd te worden. Nee, het installeren van de panelen neemt slechts enkele minuten in beslag. Het is slechts een kwestie van het ophangen van de panelen en deze vervolgens inpluggen.

Energiebesparing

Met dit verwarmingssysteem kan je ook behoorlijk veel besparen op je energierekening. Dit is niet alleen prettig voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit systeem op meerdere manieren deze besparing voor elkaar weet te krijgen:

-Het systeem stoot geen koolmonoxide uit
-Het systeem heeft geen krachtstroom nodig
-Er is géén sprake van warmteverlies tussen het plafond en de vloer
-Er is géén sprake van warmteverlies in buizen of leidingen

Bijkomend voordeel is dat dit verwarmingssysteem een verbeterd energielabel met zich mee brengt!

Gezondheidsvoordelen

Ook is duidelijk geworden dat infrarood verwarming voor meerdere gezondheidsvoordelen zorgt. Dit komt puur vanwege de gelijkmatige temperatuurafgifte door de panelen. Hierdoor is het overal in huis even warm, zodat je een optimaal leefklimaat weet te creëren. Schimmel heeft hierdoor ook geen kans om te ontstaan, terwijl er ook geen sprake meer is van stofcirculatie in huis.

Onderhoudsvrij

De panelen van een infrarood verwarming vereisen géén onderhoud. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt of een periode keuring zijn simpelweg niet benodigd. Als de panelen eenmaal hangen, heb je er vrijwel geen omkijken meer naar.

Onderhoudsvrij

De panelen van een infrarood verwarming vereisen géén onderhoud. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt of een periode keuring zijn simpelweg niet benodigd. Als de panelen eenmaal hangen, heb je er vrijwel geen omkijken meer naar.

Afzonderlijk bedienbaar

Als je voor infrarood verwarming kiest, is het aan te raden om voor meerdere panelen te kiezen. Je bent daardoor in staat om meerdere ruimtes tegelijkertijd te verwarmen. Maar, je kunt er ook voor kiezen om deze ruimtes afzonderlijk van elkaar te bedienen. Je kunt bijvoorbeeld de temperatuur in de badkamer enkele graden hoger houden dan de temperatuur in de woonkamer. Ideaal, aangezien je op deze manier ook energie weet te besparen.

Ruimtebesparend

Bij het laten plaatsen van de panelen hoef je niet je hele huis overhoop te gooien. De panelen zijn namelijk zeer dun en compact uitgevoerd, waardoor deze nagenoeg geen ruimte in beslag nemen. Aan je muren of aan je plafond hoef je dus niet al te veel ruimte vrij te maken.

Lange levensduur

Zoals je wellicht weet, heeft een conventioneel verwarmingssysteem regelmatig onderhoud nodig. Daarnaast komt ook nog eens de beperkte levensduur kijken; niet alle verwarmingssystemen gaan lang mee. Dat is compleet anders bij infrarood verwarming. De panelen hebben een onwijs lange levensduur, waardoor je jarenlang van alle bovengenoemde voordelen kunt genieten.

Relatief voordelig

Als je infrarood verwarming in je huis wenst te hebben, moet je uiteraard rekening houden met kosten. Het is echter goed om te weten dat dit geen uitgaven zijn, maar een pure investering in. De relatief lage aanschafprijs verdien je namelijk in een x aantal jaren weer terug. Doordat je met een dergelijk verwarmingssysteem veel geld op je maandelijkse energierekening weet te besparen, heb je de investering van de panelen binnen de kortste keren terugverdiend. Bijkomend voordeel is dat je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten voor dit verwarmingssysteem.

Uitgaande van de voordelige aanschafprijs én alle voordelen kunnen wij maar één ding concluderen: infrarood verwarming heeft een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en brengt onwijs veel voordelen met zich mee!

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met onze experts
info@greenpanels.nl
050-2340600

Offerte aanvragen


Daarom Greenpanels!

Advies op maat
Duurzaam
5 jaar garantie
Kwaliteit producten

Vrijblijvend advies op maat?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van infrarood verwarming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Gratis Adviesgesprek
De waardering van www.greenpanels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.