Je woning verduurzamen

Een bewuste leefstijl speelt in steeds meer Nederlandse huishoudens een rol. We gaan steeds bewuster met het milieu om en passen daar zelfs onze woningen op aan. In dit artikel vertellen we je graag iets meer over het verduurzamen van woningen. We hebben hieronder enkele handige tips opgesteld waarmee jij ook je huis kunt gaan verduurzamen.

Neem afscheid van aardgas

Al decennialang wordt aardgas in onze huizen gebruikt voor de verwarming. Wist je dat dit niet langer meer nodig is? Het verkrijgen van aardgas vereist de nodige processen, waarbij niet alle processen even bevorderlijk voor het milieu zijn. Bij het verduurzamen van je huis is het dus verstandig om afscheid te nemen van aardgas.

Hoe je vervolgens je huis kunt verwarmen? Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Zo is het mogelijk om infraroodverwarming aan te leggen; iets waar wij uiteraard groot voorstander van zijn. Infraroodverwarming is veel efficiënter dan aardgas en is zodoende stukken beter voor het milieu.

Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van zonnepanelen. Een simpele mogelijkheid is overigens om over te stappen van een gaskookplaat naar een inductie kookplaat. Een inductie kookplaat is vele malen zuiniger en weet de warmte veel beter te benutten. Zelfs een inductie kookplaat draagt dus al bij aan de verduurzaming van een woning.

Energie opwekken

Sinds enkele jaren is het ook een hot item om zelf energie op te wekken. Deze zelf-opgewekte energie kan je vervolgens in eigen huis gebruiken. Je bouwt dus in feite een kringloop op waarin je zelf zowel de fabrikant als de eindgebruiker ben.

Om energie op te wekken, is het advies om zonnepanelen op het dak neer te leggen. Dit is een behoorlijke investering, maar deze investering verdien je meestal na een x jaar alweer terug. Hoe dat komt? Dat heeft puur te maken met de maandelijkse besparing op je energierekening. Je betaal maandelijks een stuk minder voor de verbruikte energie, waardoor je de investering al weer snel terug kunt verdienen.

Is het verduurzamen van je woning duur?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van meerdere factoren. Het ligt er namelijk maar net aan hoe je jouw huis wilt gaan verduurzamen. Wil je zonnepanelen aanleggen? Wil je de beste isolatie glazen in je kozijnen gaan plaatsen? Of wil je de gehele woning voorzien van infraroodverwarming? In het laatste geval; voor welke panelen kies je dan en hoeveel panelen laat je installeren? Dit zijn stuk voor stuk vragen die de uiteindelijke kosten van het verduurzamen van je woning bepalen.

Het is echter van belang dat je de kosten als een investering ziet. Het geld dat je nú aan de verduurzaming van je woning uitgeeft, verdien je binnen een x aantal jaar weer terug. Het zijn dus in feite geen uitgaven, maar een pure investering. Bijkomend voordeel is overigens ook dat je huis meer waard wordt door dergelijke aanpassingen. Steeds meer huishoudens hechten immers waarde aan een duurzame woning.

Vrijblijvend advies?

Neem contact op met onze experts
info@greenpanels.nl
050-2340600

Offerte aanvragen


Daarom Greenpanels!

Advies op maat
Duurzaam
5 jaar garantie
Kwaliteit producten

Start nu met verduurzamen!

Meer en meer huishoudens zijn bezig met het verduurzamen van hun woningen. Dit betekent indirect dat zij maandelijks kosten gaan besparen, terwijl hun huis ook nog meer waard wordt. Daar kan je niet op wachten, toch? Neem direct contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. Wij zijn je graag van dienst met het verduurzamen van je woning op een zeer efficiënte manier.

Neem contact op

Gratis Adviesgesprek
De waardering van www.greenpanels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.